Ваше спокойствие – Наша работа!
Назад к списку

 De astăzi, unitatea convențională este de 50 de lei, față de 20 de lei, cât era până acum. Amenzile au devenit mai mari de 2,5 ori !


Moldovenii care vor încălca legea, vor achita amenzi contravenționale mai mari. De astăzi, unitatea convențională este de 50 de lei, față de 20 de lei, cât era până acum. Conform noilor prevederi, amenzile v or fi mai mari de 2,5 ori.Șoferii prinși la volan în stare de ebrietate, vor achita o amendă de până la 25 de mii de lei. Pentru depășirea vitezei, vor achita până la 2.500 de lei, iar pentru conducerea fără centura de siguranță, aceștia vor plăti o mie de lei. 

Nu toți conducătorii auto însă, sunt mulțumiți de modificările respective. Astfel zeci de șoferi din orașul Comrat au organizat o acțiune de protest împotriva majorării amenzilor.Totodată, din 16 martie, părinţii care vor permite copiilor sub vârsta de 16 ani, să meargă în localurile de agrement, fără însoţire, după ora 22.00, vor fi amendaţi cu până la 4.500 de lei. Și cetățenii care v or accepta sau v or oferi salariul în plic, v or fi amendați: o persoană fizică până la 30 de mii de lei va scoate din buzunare, iar una juridică - până la 75 de mii de lei.